torstai, 2. lokakuu 2008

Torstai on perinteisesti ollut toivoa täynnä, mutta tänään sen täyttivät kirjavinkkaukset Oulussa ja Muhoksella.

Aamu alkoi Herukan koululla, jossa meillä oli sen verran ryhmiä vinkattavanamme, ettemme voineet esiintyä tuplana tai triona. Kiertueen aikaisemmilla keikoilla ei oltu esiinnytty yksin, joten aluksi ilmassa oli lievää jännitystä. Kaikki meni kuitenkin putkeen niin sarjakuva- kuin perusvinkkauksessakin. Lapset olivat fiksuja (esimerkiksi B.Virtasesta esitettiin niin hienosti muotoiltu kysymys, että vinkkarilla meinasi mennä sormi suuhun) ja innostuneita (vinkkaukset venähtivät välitunnille saakka). Vinkatuista kirjoista suurimmat hitit olivat ehdottomasti Allenin ”Yliluonnollista” ja Mercerin ”Siskoni, vampyyri”.

Muhoksen kirjaston auditoriossa pidetyssä vinkkauskoulutuksessa meillä oli aluksi edessä esimerkkivinkkaus paikalliselle yhdeksännelle luokalle. Kuten Herukassa, oli ilmassa hieman jännitystä, etenkin kun paikalla olevat kollegat seurasivat suoritustamme auditorion lehtereillä. Lienee pakko myöntää, että paremminkin on tullut sarjakuvista puhuttua, mutta ihan mukiinmenevästi homma sujui silti.

Varsinainen koulutus sujui sitten paremmin. Ei voinut olla kuin tyytyväinen, etenkin kun Vaasan koulutusta vaivanneet aikatauluongelmat olivat historiaa, ja ihmisiä selvästikin kiinnostanut mangaosuus mahtui kivasti mukaan. Esityksiä höystettiin myös vinkkariunelmilla, jotka liittyivät ensisijaisesti parinmuodostukseen.

Lisäksi tapasin pari vanhaa tuttua, joiden kanssa ollaan oltu samaan aikaan töissä Oulun kaupunginkirjastossa. Marja-Leenalle, Jannelle ja kumppaneille terveisiä, mikäli satutte lukemaan tätä.

Majoituspaikassa meitä odotti upea vinkkarikakku ja lisäksi täällä saa pomppia trampoliinilla sekä pelata Lego Star Warsia Playstationilla. En ollut yhtä pahasti ulalla kuin Guitar Heron tapauksessa, vaikkakin ”nuori padawan” oli selvästi lahjakkaampi kuin tämä keski-ikää lähestyvä jediritari!

Kuten kaikki minut tuntevat epäilemättä tietävät, ei minua voi pitää kovin valokuvauksellisena persoonana. Kukaan ei ole vain sanonut sitä yhtä suoraan kuin Antitäti-Reetta: ”Sinusta otetut valokuvat näyttävät paremmilta kun Markku on mukana kuvassa”. Auts! = )

Näihin kuviin, näihin tunnelmiin – täällä Matti Karjalainen, Muhos.