maanantai, 19. tammikuu 2009

Valitettavasti sarjisvinkkarikollegani sairaus kääntyi pahempaan suuntaan juuri maanantaiksi sovitun keikan alla, joten jouduin tuleen sitten yksinäni. Hieman harmillista, kun melkein kolmannes vinkkauslistasta on sellaista jota en ole oikeastaan koskaan vinkannut ja Hämeenkyrössä Hanna oli niska limassa kerännyt vinkkauskirjoja ympäri Pirkanmaata. Ratkaisu oli yksinkertainen kuten aina. Lainasin Matin materiaaleja, poistin vinkkauslistalta ne joita en ollut lukenut ollenkaan ja vedin loput nostoina tai ulkomuistuista Mattia vapaasti siteeraten.

Jotenkin se päivän ensimmäinen vinkkaus tuntuu aina menevän takkuamiseksi ja töpeksinnäksi. Etenkin tänään, kun lumituiskun vuoksi bussini oli hieman myöhässä ja tulimme paikalle kymmenen minuuttia myöhässä ja sovittua tekniikkaa ei ollutkaan paikalla joten ekat vinkit menivät käsivaralta rennosti vähän sinne päin, mutta onneksi dataprojektori saatiin pian paikalle ja ekan vinkkauksen tupeloinnista päästiin viimeinkin jo itse asiaan. Tosin kukaan muu ei koskaan tunnu huomaavan sitä ekan vinkkauksen jäykkyyttä, vaan kaikki kehuvat sen olevan ihan samanlaista ja yhtä hienoa settiä kuin ne muutkin. Jotenkin vain se oma fiilis on parhaimmillaan vasta toisesta vinkkauksesta alkaen. Sitten vasta alkaa irtoamaan juttua ja läppää silleen rennosti ja luontevasti eikä tarvi tikulla tökkiä itseään selkään, jotta hommassa olisi ryhtiä.

Vuoden ekat vinkkaukset ovat nyt sitten takana. Perjantaina kotikunnassa perinteisellä tyylillä sujuvaa tasatyöntyöä ja nyt tänään sitten hyvärytmistä wassbergia vapaalla. Tästä ne vuoden vinkkaukset alkavat taas rullata. 🙂 Terveisiä myös Hämeenkyrön koululehden toimittajille. Koittakaapa saada pian se juttunne kasaan, jotta saan linkin sieltäkin tähän blogiin. 😉

 

Lopuksi vielä päivän menu:

Diaz Canales & Guarnido: Valkoinen valtakunta (Myös muut Blacksad albumit)

Emily the Strange

Gaiman: Neverwhere

Hillebrand, Christof: Chris & Marty! Koko totuus

Jarla: Fingerpori

Kallio & Pirinen: Ornette Birks Makkonen ja liian paha groove

Ketola & Rauhala: Marian koodi

Kunnas, Mauri: Nyrok City 2

Lusa: Rauha ja sota

Muhonen, Anne: Ada – Kaikki menee hyvin

Nakazawa: Hiroshiman poika

Paloniemi, Milla: Kiroileva siili, En vaan osaa

Sakai: Usagi Yojimbo

Satrapi: Persepolis

Scott & Borgman: Jere

Smith: Luupäät

Spiegelman: Maus

Takalo: Kehä

Tikkanen: Kanerva ja yks juttu

Tirri: Leppiz – Ruohonjuuritason Casanova, Tirri

Vaughan: The Pride of Baghdad