maanantai, 26. tammikuu 2009

Tämänpäiväinen ekaluokan vinkkaus oli taas just niin mukava kuin ekaluokkalaisten kanssa voi ollakin. Ritarit ja linna unohtui kirjastoon, mutta kyllä muistakin juttua riitti ja osaa en ehtinyt edes näyttää. Tenavat ihmettelivät miksi kassistani löytyy niin paljon kirjoja. Sanoin, että pitää nähdä luokka ensin, sitten voi puhua ja siksi pitää olla pari vaihtoehtoakin. Näillä mentiin tänään:

Goodhart, Pippa: Roni aarrejahdissa (avaruusmerirosvoja)

Grindley, Sally: Täydellinen hirviö
 (poikkeuksellisesti luin koko kirjan, koska ope oli toivonut kuettavaa; mainio kirja, lapset kuuntelivat eläytyen eli jää kyllä vinkkauslistalleni)

Impey, Rose: Nokkela tyttö ja merirosvot (miten tytöstä tuli merirosvolaivan kapteeni)

Kirkkopelto, Katri: Muusan ja Maestron taideseikkailu (tietokirjaa lähenevä kuvakirja, jossa kivaa tietoa kuvataiteesta)

Korolainen, Tuula: Aapo ja hirmuinen Hilda (Aapot on hauskoja, oma suosikkini on Aapo ja hirviökiisseli)

Koski, Mervi: Seikkailutarinoita – totta vai tuulesta temmattuja
 (sopii monille luokkatasoille, ekoille suosittelin open luettavaksi; teos itsessään on jo melkein kirjasto, niin monta jännää tarinaa siitä löytyy; Lisäksi lukukarttelijoille sopiva opus: voi lukea uhden tai pari kertomusta)

Murail, Marie-Aude: Antonio-sedän erikoinen allergia (tullut kestosuosikikseni; lapsille allerginen setä riemastuttaa oppilaita)

Olczak, Martin: Megajätkä ja kaksoisolennon arvoitus (Megajätkät ovat mainioita romaaneja ja varsinkin pojat ovat aina olleet innostuneita Megajätkän seikkailuista)

Sandström, Tuula: Weeti yökoulussa
 (jännitystä yökoulussa, käärmeitä, palokuntaa ym.ym.)

Taylor, David: Pimeässä on elämää – eläimiä näyttämökuvina (”ooh, huuh, wau” kuului luokasta)

Tuija L.