maanantai, 26. lokakuu 2009

Hieman taustaa

Viime keväänä vannoimme tiukasti, että tänä syksynä emme lähtisi vinkkarikiertueelle. Ei ollut aikaa, eikä energiaa ja omiin työjuttuihinkin tarvitsisi keskittyä. Never say never again ja täällä sitä taas ollaan, tien päällä. Viime keskiviikkona lämmittelimme Matin kanssa Nuortenosaston avajaisissa Lahdessa. Siellä tuli vinkkaamisen ohella haastateltua Milla Paloniemeä. Vinkkauksen jälkeen dynaaminen duomme ihmetteli lounaan ääressä kuinka se meidän ei-kiertueemme eroa kiertueesta.

Maanantaina 26.10.

Rantsila 9.00- 10.00
Pulkkila 11.00-12.00
Haapavesi 14.15-15

Tiistaina 27.10.

Kestilä klo 9.00-10.00
Pyhäntä klo 11.30-12.15
Kärsämäki klo 14.00-14.45

Keskiviiko 28.10

Pyhäjärvi klo 9.00 – 10.00
Haapajärvi klo 11.00-14.00  (Kolme ryhmää)
Torstai 29.10.

Kerava klo 10.45 – 14.30

 

Aikataulua katsoen ei oikeastaan mitenkään. Menoa on aamusta alkaen ja kilometrejä kertyy mittariin. Onneksi pomo ei laittanut pahakseen omituista haluani vinkat. Joillekin kavereille on kyllä saanut elittää homman mielekkyyttä. Miksi ottaa palkatonta virkavapaata, että pääsee töihin?!? Vaikea sanoa. Tämä nyt on vain sitä parasta ja aidointa työtä mitä kirjastotäti saa tehdä.

Maanantaina se alkoi

Aamukahvi Rantsilan kirjastossa ja sen jälkeen naapurikouluun heittämään aamun ensimmäinen setti. Normaalisti näillä keikoilla se päivän ensimmäinen keikka on tuntunut tuskalliselta töpeksinnältä ja B-luokan suoritukselta, mutta Rantsilassa homma lähti käyntiin heti ensimmäisistä askelmerkeistä. Lukonmäen liinatukan kanssa oli kirjoitettu pelikirja hieman uusiksi ja aasinsiltoja vinkkauksesta toiseen oli suunniteltu ennakolta ja valmisteltu varsinaisten vinkkien lomaan pieniä nostoja täyttämään dian vaihdosta johtuvia hiljaisia hetkiä. Homma toimi ja vanhojen keikkaklassikoiden lisäksi myös uudet vedot ja vanhojen vinkkien viritetyt versiot toimivat heti aamusta.  Ja kun vauhtiin oli päästy, niin Pulkkila ja Haapavesi jyrättiin samalla vauhdilla. Erona esimerkiksi suomalaiseen jääkiekkoiluun Dynaamisella Duolla on se, että me emme saaneet pelikieltoja! 😀

Keikkalistoja en lisää vielä tänään. Laitan ne kerralla kiertueen jälkeen yhtenä postauksena, jotta ne on tarvittaessa helpompi löytää. Markku-setä ja Lukonmäen Robin Karjalainen vaikenevat tältä illalta ja jatkavat kiivasta sarjakuvavinkkausta heti huomenna aamulla!

 

markku-setä