Hyvää loppukesää!

Tässä iltavalon vähetessä ja viimeisten lomien pian loppuessa Kirjavinkkariyhdistyksen aktiivitkin palaavat kesäelostaan takaisin arkiseen aherrukseen. Vinkkarihallitus suunnittelee taas kaikenlaista, esim. seuraava koulutus järjestetään näillä näkymin marraskuussa yhteistyönä muiden tahojen kanssa – tästä lisää tietoa kun koulutuksen markkinointi käynnistyy. Myös Vinkkausviikot lähestyvät.

Kesä oli helteinen ja monta mukavaa tapahtumaa täynnä, myös kirjallisuuden osalta. Myös monta conia ajoittui kesään, ja saamme ehkä raporttia muutamasta pian.

Varsinaisia vinkkilistoja saamme varmaankin taas koulujen vinkkausrumban tasaannuttua, mutta en malta nyt olematta kertomatta parista jännästä ”aikuisten” kirjasta joihon törmäsin kesällä. Ensimmäinen on Pekka Kytömäen ”Aattelu rulettaa” -palindromirunokirja. Kirjassa on niin ison maailman poliitikkoja kuin tavallisiakin ihmisiä, eri alojen ammattilaisia työssään kuin myös tavallisia arkipäivän tilanteita. Myös osa runojen nimistä on palindromeja, kuten Et saa haukkua-haaste, Oiva avio ja Iski tieraivo ovia reitiksi. Mukana on myös yksi haikumuotoinen palindromi!

Kaksi kirjaa

Kesällä julkaistiin myös ”Tuoretta verta – kauhukirjoittajan opas”. Opas ei ole mainio pelkästään kirjoittajan näkökulmasta vaan se sisältää mm. kaksi artikkelia Suomessa julkaistusta kauhukirjallisuudesta, joista Boris Hurtan artikkeli käsittelee viime vuosituhannen kirjallisuutta kun taas Markus Harju sen jälkeistä aikaa. Kirja on Suomen Tieteis- ja fantasiakirjoittajat ry:n julkaisema ja sopii mielestäni oppaaksi kauhukirjallisuuteen tutustuvalle maallikollekin.

Reipasta tulevaa syksyä

toivottaa yhdistyksen puolesta Jussi