keskiviikko, 11. toukokuu 2011

Viimeinen vinkkausryhmä tulee vielä huomenna, mutta aika jo hiukan koostaa, miten tämä kevät on mennyt.

Syksyn ruuhkan ja uupumisen takia teimme osastolla päätöksen, että vinkkaan 5.-luokkalaisista ylöspäin, tietysti muutamia poikkeuksia on ollut, mutta varsinkin ruuhka-aikoina keskityn siis isompiin ja pienempien ryhmät menevät muille vinkkareille. Tämä jako on toiminut hyvin. Jo senkin takia, että lukemisurakka ei ole niin valtava, olen voinut keskittyä hyvällä omalla tunnolla isompien kirjoihin ja jättää ipanajutut väliin.

Tämän kevään aikana olen tavannut 34 luokkaa ja noin 500 oppilasta vinkkauksien merkeissä. Eli tahti on rauhoittunut, kun en ole enää ainoa vinkkaava täti ja aikaa on jäänyt muuhunkin. Tämä tuntuu hyvältä tahdilta.

Suurin osa kaikista luokista oli yläkoululaisia. Nopean vilkaisun jälkeen voisi tehdä päätelmän, että eniten tapasin seiskaluokkalaisia. Siis mun suosikkeja.

Tänä keväänä on aloitettu sarjakuvaprojekti, josta kerron lisää ja linkitän blogin myöhemmin. Eli olemme yhteistyössä Meri-Porin yläkoulun kanssa aloittaneet tutustumisen sarjakuviin. Tai oikeastaan aloitamme vasta ensi viikolla, jolloin kaikille tutut Markku Kesti ja Matti Karjalainen vinkkaavat sarjakuvia. Syksyllä projekti jatkuu sarjakuviatyöpajajutuissa.

Sen lisäksi on vielä tulossa superlapsipäivä, jota myös työstän yhdessä lastenkulttuurikeskuksen kanssa.

Tänä keväänä vinkkasimme eka kertaa aikuisten maahanmuuttajien ryhmälle. He olivat ammattiin opiskelevia, joten ihan alkeista ei ollut kysymys. Yhdessä kahden kollegan kanssa tutustutimme heidät sekä tietopuoliseen kirjallisuuteen että kaunokirjallisuuteen. Enpä ole aikoihin niin jännittänyt kuin tuossa tilaisuudessa. Kokemus oli hieno ja nyt meillä on valmis paketti vastaisuuden varalle. Emme sitä ole vielä sen enempää mainostaneet, mutta mamuryhmiä käy meillä paljon ja tiedossa siis heilläkin nyt on, että vinkkausta on saatavilla.

Niin ja tietysti olin mukana järjestämässä Luvian aluekoulutusta. Meinasi vallan unohtua, kun siitä on jo nii-iin pitkä aika.

Nyt on hiukan hiljaisempi aika. Siis asiakkaiden osalta. Työn alla on pari projektisuunnitelmaa, sarjakuvaprojekti aloitetaan siis vielä tänä keväänä, superlapsipäivänä töissä on tietysti supertäti. Sen jälkeen onkin aika siirtyä hetkeksi lomalle ja unohtaa kaikki muu paitsi kirjat.

Arja-täti