perjantai, 22. helmikuu 2013

Seminaroimme ja kokoustimme Rovaniemellä. Emäntänä toimi Salla, jonka nuorten tilaakin tulimme katsastamaan, mutta se ei vielä ehtinyt mukaan. Oli rakentaminen siis kesken. Mutta hienoa on tulossa.

Viiniä, juustoa ja…

Päivän aloitti Marianne Trast Oulun kaupunginkirjastosta, joka kertoi Oulun kokemuksia aikuisvinkkauksesta. Oulussa on jalkauduttu eri tapahtumiin ja aikuisten porukoihin ja esitelty kirjoja hyvällä menestyksellä. Keskustelu polveilikin Mariannen esityksen aikana aina resursseista ajankäyttöön ja esiintymiseen, mutta annoimme hänen silti kertoa omat kokemuksensakin.

Kirjasta leffakankaalle ja muita kirjavinkkejä nuorille miehille

Yksi päivän kohokohdista oli varmasti kaikkien mielestä Rovaniemen Esko Nousiainen, joka kertoi vinkkauskokemuksiaan ammattikoululaisille ja muille nuorille miehille. Eskolta saimme todella hyvän vinkkauslistan ja olimme kaikki sitä mieltä, että Eskon vinkkaamana kirjat menisivät paremmin amiksessa lainaan kuin jos vinkkaamassa on joku täti. Katu-uskottavuus! Eskon vinkkejä löytyy kirjasammosta täältä.

Off topic -peli

Allekirjoittanut eli Arja-täti Porista esitteli Off topic -pelin. Pelin oppii parhaiten pelaamalla, joten vedimme yhden mallipelin. Pelistä löytyy lisää täältä  ja Arjan kuvalliset pikaohjeet täältä.

Parhaat youtube-vinkit

Salla Erho Rovaniemeltä, siis päivän emäntä, esitteli meille parhaat youtubevinkit. Niitä on muuten paljon ja hienoja. Yllätyin itsekin, kuinka toimivia osa on ja niitä voisi todelle paljon enemmän hyödyntää vinkkauksissa. Sallan esityksen alussa saimme muistutuksen, mitä valmista materaalia kirjastot.fi:n alta löytyy, jota voisimme hyödyntää. Esim. mediakasvatusta (tuo sanahirviö!). Sallan esitys linkkeineen löytyy täältä.

Kirjavinkkaripaneeli

Paneeli menikin siinä samassa rytinässä. Juttua piisasi, rento tunnelma auttoi siihen, että jokainen uskalsi kysyä. Itselleni jäi mieleen Sallan päällepuhuminen ja Mervin ja omat epäkorrektit kommentit. Paneelissa oli mukana siis minun ja Sallan lisäksi Mervi Vaara Oulusta ja Katja Kurvinen Oulusta. Kaikki olemme vinkanneet, osalla pieni vinkkaustauko takana.

Palautteessa joku kysyisin, vinkkaammeko ollenkaan huonoja ja tylsiä kirjoja. Täytyy myöntää, että harvoin tulee otettua vinkkauspakkiin sellaista, mistä ei pidä. Mutta teemavinkkauksissa kuten klassikkovinkkaus ym. on tietysti pakko ottaa myös sellaista, mikä ei ole itseä niin innostanut. Mutta kyllä parhain vinkki tulee kirjasta, josta on edes jollain tasolla pitänyt. Ei ehkä rakastanut, mutta innostunut.

Kirjavinkkariyhdistyksen vuosikokous

Kokoustelin lopussa, valitsimme seuraavan kauden hallituksen ja ehkä hallituksen väki on jo tässä vaiheessa saanut virheettömän listan hallituslaisista tänne nettiin. Kun monta kokkia, niin soppa on… välillä hämmentävä.

Arjan pieni kuvallinen reportaasi Rovaniemen kirjastosta löytyy täältä.

Keskustelussa esiin tullut sivusto, jossa paljon kirjavinkkejä meikkien ym. tärkeän lisäksi löytyy täältä.

Arja-täti kiittää jälleen kaikkia. Oli kivaa.