torstai, 20. huhtikuu 2017

Kiitos otsikosta Suomen nuorisokirjailijat ry ja Tuija Lehtinen.

Lukuviikolla useat lasten- ja nuortenkirjailijat eri puolella Suomea tapaavat koululaisia yhteistyössä kirjavinkkarien kanssa. Kirjailija vinkkaa omaa kirjaansa lukemalla sitä pätkän ääneen ja vastailee hetken oppilaiden kysymyksiin. Yhdistys haluaa tällä tempauksella tuoda esiin ääneen lukemisen tärkeyttä ja esitellä upeita kotimaisia tekijöitä. Kirjavinkkareille iso kiitos, että ryhdyitte yhteistyöhön Suomen Nuorisokirjailijat ry:n kanssa! kertoo Tuija.

Kiitos Tuija teille! Olemme saaneet jo nyt kiitosta useista kirjastoista, sillä kirjailijan vierailu vinkkauksessa on ollut huikea lisä jo valmiiksi suosittuun vinkkaukseen. Tätä kirjoittaessani kaikissa kirjastoissa ei ole vielä tapahtuma ollut, mutta tässä hiukan tunnelmia sekä Entressestä Espoosta että Porista.

Entressen kirjaston vinkkarin kanssa Kirkkojärven alakoulussa kävi kirjailija Netta Wallden.

Kuvat: Pirkko Ilmanen

Toisena kirjailijana oli mukana Riina Katajavuori, joka kertoi muun muassa elokuussa ilmestyvästä kirjasta Mennään jo naapuriin, jota hän tekee yhdessä Salla Savolaisen kanssa. Kirjan kuvitusta näkyy sallan taustalla.

Pirkko Ilmanen, kirjavinkkari ja aluelastenkirjastonhoitaja Entressessä lähetti suuret kiitokset kaikille! Verkostoituminen tekee aina hyvää.

Kuva: Tiina Nilsson

Porissa kirjailija Suvi Vehmanen oli aamulla mukana vinkkauksessa Tiina Nilssonin kanssa. Ja jotta elämä ei ole liian helppoa, sairaustapauksen vuoksi Tiina hälytettiin lähikirjastosta paikalle päivän varoajalla, mutta sehän ei menoa hillinnyt, päinvastoin.

Suvi kertoi kirjoistaan hiukan pidempään, sillä lähikoulun oppilailla oli reilusti aikaa vinkkaukseen. Ja kirjat menivät kuulemma käsistä.

Tällaista yhteistyötä teemme mielellämme myös jatkossa. Hienoa olla mukana työssä, jolla on merkitystä, vai mitä.

 

Raportoi Arja-täti