keskiviikko, 6. kesäkuu 2012

Viimeisiä työpäiviä viedään ennen kesälomalle siirtymistä. Ja samalla poimitaan uutuuspinosta kesälukemista eli mihinkäs se tiikeri Lassin kotoa pääsisi. Joskus aiempina vuosina sitä on teeskennellyt välttelevänsä töitä ja lukevansa vain aikuistenkirjoja, mutta kun nykyään vinkkaa eskarista lukiolaisiin, niin tekosyy ontuu kuin kapteeni Ahab puujalkansa varassa.Vaikka kuinka vakuuttaa itselleen lukevansa vain omaksi ilokseen ja rentoutuakseen, niin kuin itsestään sitä merkkaa muistiin mistä tulisi hyvä lukukohta ja miettivänsä mille luokille tämä kirja sopisi. Ja kirjojen välillä sitä miettii, että miksi sitä tällaisia miettii.

Ja elokuvien katseluko olisi muka ratkaisu? Ei se auta enää sekään kun on tehnyt noita kirja&leffa -vinkkauksia ja elokuvistakin vain käy mielessä kuinka hevosparkojen ampuminen ja maratontanssin lohduttomuus istuisi vinkkaukseen. Jausa, jausa, jausaa vain kaikille. Onneksi aina voi laiskotella ja kuluttaa aikaa kavereiden kanssa. Tosin heistäkin on aivan liian monta vinkkaria tai ainakin kirjastolaista, jotta irtiotto töistä onnistuisi oikein oikeasti. Vaikka ongelmaan ei ole kunnollista ratkaisua (paitsi katsoa englannin em-otteluita ja onko _se_ muka kunnollinen ratkaisu???), sen kanssa voi kuitenkin elää. Runsaasti siedätyshoitoa ja sopivasti kollegiaalista tukea ja kummasti sitä taas selviää tästäkin ei-aivan-kuolemanvakavasta-kriisistä.

Lopuksi vielä blogin lukijoille kysymys. Kuinka kauan olet ollut yhtäjaksoisesti lukematta kirjaa tänä vuonna? Ja aiotko pitää lukemisissasi ns. nenänvalkaisutaukoa kesälomallasi?

Siinäpä lipsahti markku-sedältä oikeastaan kaksi kysymystä, joten hyvää kesälomaa ja palataan kirjojen pariin taaas lomien jälkeen!