maanantai, 18. marraskuu 2013

Kirjavinkkausviikkojen aikana olemme tarjoilleet vinkkejä facebookissa ja youtube -kanavallamme. Lupauksemme mukaisesti teemme koosteet myös tänne blogiin, jotta kaikki juttumme olisivat yhdessä paikassa ja myös koska täältä meidän juttujemme ja projektiemme hakeminen on helpointa. Esittelyt ja nostot ovat siinä järjestyksessä kuin ne  on kirjavinkkausviikoilla esitetty.

 

Tiistai 12.11.

Ensimmäisenä videovinkkinä aka trailerina sai kunnian olla JP Ahosen ja KP Alaren sarjakuva Perkerosja samaan aiheeseen liittyen jo kovasti fanien odottaman Blacksadin uusi albumi oli ensimmäisenä videonostona. Samalla kaavalla mentiin myös jatkossa eli joka päivälle tarjoiltiin uusi vinkki, tässä tekijänä markku-setä, ja toinen jonkun muun tekemä nosto, jotta voisimme esitellä paitsi itse tekemiämme videovinkkejä, niin myös jotta voisimme esitellä mielestämme ansioituneita, mielenkiitoisia tai muuten tutustumisen arvoisia vinkkejä ja kirjoja.

Keskiviikko 13.11.

Keskiviikon videovinkkaajana oli kirjailija Johanna Hulkko, joka nosti esille elinikäisen ihastuksensa Veljeni Leijonamielen.Päivän nostona oli Arja-tädin radiovinkkaus Tiikerisydän -kirjasta.

Torstai 14.11.

Torstain vinkin tarjoaa kirjailija Salla Simukka. Vinkissä tämän syksyn uutuuskirja PI. Nostona Salla tarjoaa oman Topeliuksella palkitun kirjansa Toisaalla (yhdessä Jäljellä -kirjan kanssa).

Perjantai 15.11.

Perjantaina vinkkausvuorossa oli Arja-täti ja hänelle ominaiseen tyyliinsä tarjolla oli ahdistavaa vinkattavaa eli Venla Saarto ja Kirkkaalla liekillä. Nostoksi Arja oli valikoinut Lauren Oliverin Deliriumin joka on suomennettu nimellä Rakkaus on harhaa.

Lauantai 16.11.

Jos kirjailijan nimi on Kökkö ja kirjan nimi Kätkö ja kansi on ruma, tarvitsee kirja vetoapua. Siksipä markku-setä oli valinnut Kätkön lauantaivinkikseen. Kirjalle on ilmestynyt jo jatko-osa, Vaara. Nostona oli Markus Zusakin Kirjavaras joka oli mukana muistuttamassa, että suuressa maailmassa näitä videovinkkejä on tehty jo kauan ja kohta kymmenen vuotta on myös järjestetty kilpailu parhaista nuorten tekemistä kirjavinkeistä.

Sunnuntai 17.11.

Harri Istvan Mäki vinkkasi kirjansa Sipsu, teatterihamsteri. Nostona oli Kirkkonummen kirjaston videovinkki Haloo, kuuleeko kaupunki -kirjasta.

Maanantai 18.11.

Ensimmäinen viikko tuli täyteen videovinkkejä Entressessä toimivan kirjastonhoitajan, Pirkko Ilmasen ja hänen lastensa tekemän Eetu ja ruma rusina kirjan myötä. Viikon nostona ovat Kirjastokaistan vinkit tämän Ian Whybrown johdolla.

Toinen viikko

Vinkkejä on vielä tulossa. Seuratkaa meitä juutuubissa, facebookissa tai täällä vuodatuksessa!

Koosteen teki markku-setä