tiistai, 26. marraskuu 2013

Kirjavinkkausviikkojen aikana olemme tarjoilleet vinkkejä facebookissa ja youtube -kanavallamme. Lupauksemme mukaisesti teemme koosteet myös tänne blogiin, jotta kaikki juttumme olisivat yhdessä paikassa ja myös koska täältä meidän juttujemme ja projektiemme hakeminen on helpointa. Esittelyt ja nostot ovat siinä järjestyksessä kuin ne  on kirjavinkkausviikoilla esitetty.

Tiistai 19.11.

Toisen viikon aloitti Heini feat. Lilla. Söpöysvaroitus. Tämä video taisi sekoittaa koko Oulun seudun kirjastot. Kirjana Kirsi Kunnaksen Tiitiäisen runolelu.
Päivän nostona Iivisniemen koulun Unienvaihtaja.

Keskiviikko 20.11.

Keskiviikon vinkin tarjosi Esko. Huomatkaa myös viittaus kirjastoammattilaisiin.
Päivän nostona kirjavinkki kirjasta joka on suomeksi ilmestynyt nimellä Neiti Peregrinen koti eriskummallisille lapsille. Arja-tädin syksyn vinkkauksissa kirja on lähtenyt käsistä kasi- ja ysiluokkien vinkkauksissa.

Torstai 21.11.

Torstaina vinkkarina toimi kirjailija Marja-Leena Tiainen, joka vinkkasi uusinta kirjaansa Khao Lakin sydämet.
Ja päivän nostoksi on valikoitunut Käärmeenlumooja eli Annukka Salaman faunoidit -sarjan avausosa. Markku-setä suosittelee sekä kirjaa, että videovinkkiä!

Perjantai 22.11.

Perjantaina vinkkaus kuvakirjasta Ronttu ja merimies (Will Buckingham Thomas Doherty). Puikoissa Sanna ja Katja pääkirjaston lasten- ja nuortenosastolta. Parivaljakko on vetänyt ko. kirjaa lapsille ja videota varten tehtiin lyhyempi vinkkaus. Ammattilaisuutta näkyvissä kyllä vinkin teossa.

Lauantai 23.11.

Lauantaina jälleen oli tarjolla jotain ihan muuta. Vinkin voi tehdä myös näin kuten Hansku ja Liisa. Kirjana Timo Parvelan Ella ja Sampan urotyöt.

Päivän nostona tunteita herättävä I Want My Hat Back. Lukekaa kommentteja !!

Sunnuntai 24.11.

Sunnuntaiksi fantasiaa tarjosivat Pinja ja Reetta ja kirjana Siiri Enorannan Omenmean vallanhaltija.

Päivän toisena nostona ruotsalaisen dekkaritrilogian ensimmäinen osa.

Maanantai 25.11.

Maanantain kirjavinkkinä Ville Hytösen ja Matti Pikkujämsän Finlandia Junior -ehdokkaana oleva kuvakirja Hipinäaasi apinahiisi.

Chris Haughtonin pöllökuvakirja A bit lost – Ihan hukassa.

Tiistai 26.11.

Kirjavinkkausviikot päättää Terhin vinkki Michael P. Spradlinin kirjasta Graalin vartija. Kirja on Nuori Temppeliherra-trilogian avausosa.

Päivän nostona tuulahdus Ruotsista: Lisa Bjärbon ja Johanna Lindbäckin kirjoittama uusi nuorten aikuisten kirja: ”Vi måste sluta ses på det här sättet.

 

Kirjavinkkariyhdistys kiittää kaikkia mukana olleita kirjailijoita ja omaa hallitustaan hienosta rutistuksesta.

Vinkkejä on katsottu jo nyt paljon, blogi on löytänyt uusia lukijoita ja facebookiin olemme saaneet uusia tykkääjiä.

Vinkit ovat kaikkien käytössä myös tästä eteenpäin niin vinkkarien, lukijoiden, kirjastoihmisten kuin opettajienkin käsissä toivomme vinkeille paljon uusia katsojia ja ihania lukuhetkiä.

Kuten huomaatte, videovinkki on olla hyvin monenlainen. Ei ole yhtä oikeaa välinettä, ratkaisua tai tapaa.

Vinkkailemisiin,

 

Arja-täti