torstai, 3. syyskuu 2015

Osa jäsenistämme saattoi jo huomata, että edellisessä vinkkarikirjeessä mainittiin kirjavinkkaripankki. Mutta mikä tämä pankki on, miksi se on perustettu ja mikä on sen tarkoitus?

Miksi kirjavinkkaripankki on perustettu? Kirjavinkkariyhdistys saa vinkkauspyyntöjä joka puolelta Suomea. Olemme välittäneet keikkapyyntöjä niille henkilöille, joiden tiedämme mahdollisesti olevan kiinnostuneita ja innokkaita reissuun lähtijöitä. Keikkapyyntöjen välittämisestä lähti yhdistyksen hallituksessa keskustelu kirjavinkkaripankin perustamisesta, joka toimisi hyödyllisenä työkaluna niin tilaajille, vinkkareille kuin kirjavinkkariyhdistyksellekin.

Miten vinkkaripankki toimii? Kirjavinkkariyhdistyksen kirjavinkkaripankki on avoin yhteystietolista, jonka kautta on tarkoitus yhdistää keikkavinkkari ja vinkkauksen tilaaja helpommin ja nopeammin. Korvaukset ja muut käytännön asiat jäävät tilaajan ja vinkkarin välillä sovittavaksi. Kirjavinkkariyhdistys osallistuu vain kirjavinkkaripankkiin rekisteröityneiden vinkkareiden yhteystietojen välittämiseen. Kirjavinkkariyhdistyksen blogiin tullaan tänä syksynä tekemään oma alasivu kirjavinkkaripankille, josta vinkkareita kaipaavat voivat yhteystietoja löytää.

Kuka voi vinkkaripankkiin rekisteröityä? Kirjavinkkaripankki on tarkoitettu vain yhdistyksemme jäsenille, jotka tekevät innokkaasti vinkkauskeikkoja omalla ajalla ja haluavat reissata vinkkaamaan niin lähelle kuin kauemmaskin. Kirjavinkkaripankkiin liittyminen ja siinä mukana olo on täysin vapaaehtoista. Me kirjavinkkariyhdistyksessä jaamme lisäksi käytännön neuvoja ja vinkkejä reissuvinkkareille, joten ensikertalaistenkin on helppoa lähteä kokeilemaan vinkkausta myös kauempana!

Mitä rekisteröintilomakkeessa kysytään? Rekisteröintilomakkeessa kysytään vinkkarin yhteystietojen lisäksi tarpeellisia tietoja: vinkkauksen kohderyhmät ja erityisalat, vinkkauksessa käytettävä kieli sekä alueet, joissa vinkkari voi vinkata. Kysymysten tarkoituksena on löytää helposti oikeat vinkkarit oikeille tilaajille. Rekisteröityneen täytyy kuitenkin muistaa, että jos hänen yhteystietonsa muuttuvat, tulee tieto uusista yhteystiedoista lähettää myös yhdistykselle, jotta ne voidaan päivittää kirjavinkkaripankkiin.

Mukaan kirjavinkkaripankkiin pääset täyttämällä lomakkeen osoitteessa:

bit.ly/vinkkaripankki

Jos kiinnostuit, mutta et ole vielä yhdistyksemme jäsen, voit liittyä Kirjavinkkariyhdistykseen lähettämällä sähköpostia kirjavinkkariyhdistys(a)gmail.com, viestiin nimi, osoite, organisaatio ja sähköposti. Paluuviestinä saat sähköpostiisi tilinumeron ja viitenumeron, jolla voit maksaa jäsenmaksun. Yhdistyksen jäsenmaksu on 30 euroa/3 vuotta.

Tervetuloa mukaan!

Terveisin PJ Esko