maanantai, 30. marraskuu 2009

Kaikilta voittajilta kysytään aina tämä sama kysymys. Vastaukset ovat aina yhtä latteita ja kyllähän sen ainakin urhelijoiden osalta ymmärtää. Koeta siinä keksiä henkeviä vastauksia maailman hölmälmpään kysymykseen kun huohotat räkä poskella ja sydän hakkaa kahtasataa ja hapen saanti kiinnostaa enemmän kuin haastattelu. Mutta miksi sitten kirjastotädillä on sama ongelma vaikka räkä ei olekaan poskella ja henki kulkee ihan mukavasti ja vinkkausmaratonikin on jo loppunut pari päivää sitten? Kyllä kai hyvin menneen maratonin jälkeen sitä luulisi osaavansa analysoida tunnelmiaan paremmin kuin se hangessa makaava hiihtäjä. Tietysti sitä on onnellinen. Pitkähkö ponnistus on takana ja maratoni meni paremmin kuin ennalta osasin edes odottaa. Vielä kolmisen viikkoa sitten kun yhdessä Arjan ja Jaanan kanssa olimme polkaisemassa vinkkariyhdistyksen puolesta kirjavinkkausmaratonia liikkeelle Sastamalassa Kirjaset -tapahtumassa olo oli epävarma ja parhaimpien urheilukliseiden mukaan mottona oli: ”Parhaamme teemme ja katsotaan mihin se riittää.”

Kolme viikkoa on vinkattu ympäri Suomea, ei aivan Hangosta Petsamoon, mutta melkein kuitenkin. Ankaran vinkkaamisen ja tiedotteiden päivittämisen ohella vinkkari on kiertänyt kehumassa kirjavinkkaamisen erinomaisuutta, mikä onkin helppoa kun on hyvä tuote jota kehua 😉

Nyt Kirjavinkkariyhdistys kiittää kaikkia maratoniin osallistuneita vinkkareita. Me vain kokosimme tiedot ja annoimme tapahtumalle yhteisen nimen. Todellisen työn ja kunnian onnistumisesta kantavat kaikki ne vinkkaajat, jotka ovat osallistuneen tähän vinkkaamisen juhlaan. Hienoa, että kirjojen vinkkaamista on viety ulos kirjastoista sinne missä ihmiset liikkuvat. On hienoa, että vinkkarit ovat uskaltautuneet savuisiin baareihin tai kaivaneet esille nuotit ja näytäneet, että mitä tahansa voi vinkata kun mielikuvitusta vain riittää. Kiitos kaikille Suomen kirjavinkkareille. Te olette kaikki kukkaseppeleenne ansainneet.Valitettavasti yhdistyksellämme on varaa vain virtuaaliseen versioon.

Kiitos.

 

markku-setä