perjantai, 11. helmikuu 2011

Jos minua ei muuhun tässä yhdistyksessä tarvita, niin palautteen käsittelyyn. Tällä kertaa Reetta häiritsi koko junamatkan, joten palaute jäi kotitöiksi tai tässä tapauksessa lomatöiksi. Nimittäin sitä palautetta annettiin ja paljon.

Oulun koulutukseen osallistui 130 henkeä ja se on paljon. Vajaa puolet palauttivat myös palautekyselymme. Kiitos siitä.

Tieto koulutuksesta oli mennyt perille parhaiten opettajien ja esimiesten kautta. Ja koska väkeä koulutuksessa piisasi salin täydeltä niin tieto oli hyvin tavoittanut.

Koulutuksen sisällöstä oltiin melko hyvin selvillä. Hyvä.

Koulutuksen sisältö vastasi odotuksia melko hyvin. 35 vastaajan mielestä melko hyvin ja 23 vastaajan mielestä täysin. Onnistuimme siis.

Koulutuksen sisältö koettiin erittäin mielenkiintoiseksi ja tasokin passasi.

Mutta sanallinen palauteosio on aina se antoisin ja siitä otamme oppia.

Koulutuksen alun esimerkkivinkkauksia sekä kiiteltiin että osa piti niitä turhana. Enemmän kuitenkin tuli kiitosta ja toivottiin lisää kunnon esimerkkejä. Sitä toivotaan aina ja sen aina haluammekin jotenkin pitää mukana koulutuksissa.

Äänenkäyttö ja siihen keskittyminen koettiin enemmän tarpeellisena kuin turhana. Tämän vuoden koulutuksethan ovat keskittyneet juuri äänenkäyttöön.

Aikuisvinkkaus oli nyt ensi kertaa kunnolla esillä ja se sai kiitosta.

Ja tottakai kiiteltiin että koulutus tuotiin vihdoin Pohjois-Suomeen.

Mutta muutamaa asiaa haluttiin myös kritisoida: puhuimme koulutuksessa paljon esiintymisestä ja siitä, miten esiinnymme. Osa palautteen antajista oli sitä mieltä, että vinkkaus ei ole alleviivatusti esiintymistä eikä vinkkarin tarvitse ajatella itseään taitelijana tai esiintyjänä. No, tästä voisi varmaan kiistellä vaikka ja kuinka. Hyvä huomio kuitenkin.

Koutuksessa myös puhujien tason vaihtelu herätti kritiikkiä.

Ja seuraavia aiheita toivottiin tuleviin koulutuksiin:
– kaverivinkkaus
– markkinointi vs. raha
– musiikkikirjasto ja sen tulevaisuus

Palautteen koostasi
Arja-täti