perjantai, 23. syyskuu 2016

Black, Holly: Rautakoe (alakoulu/yläkoulu)

Callum Hunt joutuu Magisteriumin pääsykokeeseen. Hänen isänsä antaa vain yhden neuvon: mokaa koe. Callum on menettänyt äitinsä ja siitä lähtien isä on vihannut maageja. Nyt Callumin on tehtävä kaikkensa, jotta hän ei joudu maagien kouluun. Koska älä koskaan luota taikuriin. Mitä ikinä teetkin, älä missään tapauksessa luota taikuriin.

Riordan, Rick: Salamavaras (alakoulu/yläkoulu)

Percylle on aina tapahtunut kummia asioita, mutta varsinainen seikkailu alkaa, kun Percy hävittää vahingossa matikanopettajansa savuna ilmaan. Hän saa selville olevansa puoliksi Olympoksen jumalan jälkeläinen ja saa tehtäväkseen etsiä Zeuksen mestarisalaman ja estää ihmiskunnan tuhoava sota.

DiTerlizzi, Tony: Spiderwickin kronikat (alakoulu/yläkoulu)

Gracen perheen vanhemmat eroavat ja äiti lapsineen joutuu muuttamaan sukulaisten vanhaan kartanoon. Kartanossa ei ole asuttu vuosiin ja muutto tuntuu todella raskaalta. Sen lisäksi talo on kummallinen. Jo ensimmäisinä päivinä he tuntevat, kuinka talo miltei vihaa uusia asukkaita. Äiti epäilee, että kaksospojat tekevät kiusaa toisilleen, eikä ota poikien kertomaa tosissaan. Mutta kun isosisko löytyy hiuksistaan sänkyyn solmittuna, äidin on pakko tajuta, että talossa asuu joku tai jokin muu.

Prineas, Sarah: Taikavaras-sarja (alakoulu/yläkoulu)

Orpo katupoika Conn elättää itsensä varastelemalla. Eräänä päivänä hän varastaa velhon taskusta kiven. Mutta kyseessä ei ole mikä tahansa kivi ja kun velho huomaa, että poika pystyy pitelemään velhonkiveä satuttamatta itseään, velho päättää ottaa pojan oppipojakseen.

Dibben, Damian: Myrsky nousee (Historian vartijat) (yläkoulu)

Jaken vanhemmat katoavat tavallisella messumatkalla ja Jake saa kuulla, että hänen vanhempansa ovat historian vartijoita. Koska vanhemmat ovat kadonneet, Jake joutuu nyt vartijaksi. Hän matkustaa menneisyyteen estämään, jotta pahan voimat eivät muuta historiaa.

Collins, Suzanne: Ylismaan Gregor -sarja (alakoulu/yläkoulu)

Gregor on luvannut äidille, että pitää pikkusiskosta huolta. Kun pikkusisko ryömii pallon perässä ilmastointikanavaan ja katoaa, Gregorin ei auta muu kuin mennä perässä. Gregor joutuu siskonsa kanssa Alismaahan. Maahan, jossa torakat ja koppakuoriaiset ovat ihmisten kokoisia. Maahan, jossa kaikki on toisin.

King, Stephen: Musta Torni -sarja (yläkoulu/aikuiset)

Roland Deschain on tuhoutuneen Gileadin kaupungin viimeinen revloverimies. Hänen päämääränään on löytää kaikkia maailmoja koossa pitävä Musta Torni, jonka huipulla asustaa Purppurakuningas. Purppurakuningas on haalinut joukkoonsa murtajia, joiden ainoa tehtävä on tuhota Torni perusteellisesti, aiheuttaen samalla kaikkien maailmojen lopun. Matkan varrella Roland kohtaa Jaken, Eddien, Susannahin sekä kesyn mäyriäisen Oin. Roland ryhtyy kouluttamaan ryhmäläisiään revolverimiehiksi, jotta he voisivat yhdessä pysäyttää Purppurakuninkaan.

Mull, Brandon: Myyttihovi (alakoulu/yläkoulu)

Seth ja Kendra joutuvat isovanhempiensa luokse. Isoäiti ei ole kotona ja isoisä tuntuu olevan kovin tarkka. Lapset eivät saa kulkea tilalla, navettaan ei saa mennä ja ympäröivä metsä on ehdottomasti kielletty. Sillä metsä ei ole tavallinen metsä. Mutta onko isoisäkään tavallinen ja missä isoäiti on.

Grant, Michael: Haaste (alakoulu/yläkoulu)

David ”Mack” AmcAvoy on kaikkea muuta kuin sankari. Hänellä on ainakin tusina fobioita ja ainoa missä hän on hyvä on se, että hän on hyvä keksimään keinoja päästä kiusaajien kysnsistä. Koulu jota Mack käy on nimittäin täynnä kiusaajia ja jokaisella friikkiporukalla on omat kiusaajansa. Mack kuitenkin tulee pelastaneeksi erään kiusaajan hengen ja saa kiusaajasta suojelijan. Ja keskenkiusaamisen paikalle tulee pahalta haiseva outo vanha tyyppi, joka puhuu ihan outoja. Että Mack onvalittu, Mahtava ja hänen apuaan tarvitaan.

Grey, Jacob: Varismiekka (alakoulu/yläkoulu)

Kraa on elänyt suurimman osan elämästään varisten kanssa. Mustan kesän aikana koko kaupunki on muuttunut ja silloin Kraak on menettänyt vanhempansa. Hän ei tiedä, mitä on tapahtunut, mutta näkee unia, jossa vanhemmat antavat hänet varisten vietäväksi koska heitä uhkaa hämähäkki.Kraa on aina ymmärtänyt variksia ja puhunut niiden kanssa. Kraa pelastaa eräänä päivänä Lydian ja tämän poliisi-isän. Lydia kutsuu Kraakin kotiinsa syömään, mutta Kraa tajuaa, että on liian erilainen, jotta ihmiset voisivat hyväksyä hänet.