perjantai, 23. syyskuu 2016

Salmi, Veera: Puluboin ja Ponin kirja (alakoulu)

”Telve, moi ja moljenttes! Tämä on Puluboin ja Ponin supelhieno kilja!”

Kunnas, Noora: Kaheli sakki ja kauhujen kaappi (alakoulu)

”Mitä Iso-Arska tekisi tässä tilanteessa?”

Parvela, Timo: Paten aikakirja (alakoulu)

Pate kirjoittaa tosi tosi supersalaiselle nettisivulleen mitä mieleen juolahtaa. Mutta tarvitseeko kesäksi kylään saapuva eno tosiaan silliä ja kanamunaa tyynyn alle?

Paretskoi, Jyri: Shell’s angles-kirjat (alakoulu/yläkoulu)

Pojat sekoilee, mopoilee ja kokeilee rintsikoita.

Pilkey, Dav: Kapteeni Kalsari seikkailee (alakoulu)

Erno ja Huuko järjestävät koulussa metkuja ja sekasortoa minkä ehtivät. Heidän pahin vastustajansa on koulun rehtori Kruppi, joka keksii pojille toinen toistaan rasittavampia rangaistuksia. Mutta miten käy, kun pojat tilaavat 3-D Hypnosormuksen ja hypnotisoivat rehtorin? Ja kuka onkaan Kapteeni Kalsari?

Delikouras, Aleksi: Nörtti: new game (yläkoulu)

Nörtti, joka pelimaailmassa ja pitkän taistelun jälkeen myös koulussa, tunnetaan nimellä DragonSlayer666 pelaisi ja joisi pepsiä mieluusti koko ajan. Hänen harmikseen pelaamisen tiellä on rasittavia esteitä, kuten äiti ja koulu. Näistä vastoinkäymisistään DragonSlayer666 kertoo päiväkirjassaan, joka tosin on vastoin kaikkia hänen periaatteitaan. DragonSlayerin päivät voivat olla esim. tällaisia: ”Nukuin, söin ja pelasin.”

Saarinen, Teemu: Mummoni on pankkirosvo (alakoulu)

Toukon mummo lähtee lipettiin, ettei joudu vanhainkotiin ja varastaa vielä lähtiessä Toukon vanhempien ladan. Hän hakee kaverinsa Sennin vanhainkodista ja Touko perheineen seuraa mummon matkaa lehdestä. Mummo kuuluu villasukkarosvojengiin.

Kallioniemi, Tuula: Valopäiden veljeskunta (alakoulu)

Moni luulee, että Ruojan kaupunginosa on ihan tavallinen paikka, eikä siellä tapahtu mitään. Mutta Pate ja Vallu ovat eri mieltä. He ovat erikoistuneet yliluonnollisiin asioihin. He ovat Valopäiden Veljeskunta.

North, Laura: Iso paha susi ja robottiporsas (alakoulu)

Kolme pientä porsasta ovat rakentaneet uudet talot. Ne ovat terästaloja, joissa on hienot turvalaitteet. Nokkela porsas on ne kehittänyt. Laiska ja ahnekin voivat siis elää rauhassa. Mutta iso paha susi ei ole tyytyväinen. Hänellä on nälkä. Koska hän ei voi puhkua ja puhista taloja nurin, hänen täytyy jotenkin saada porsaat pois talosta. Hän päättää rakentaa robottiporsaan, joka houkuttelee porsaat ulos. Homma onnistuu ja robottiporsas kutsuu kolme pientä porsasta kylään luokseen. Siellä odottaa iso paha susi ja aikoo syödä porsaat.