perjantai, 23. syyskuu 2016

Pastis, Stephan: Timi Möhläri (alakoulu)
Superhauska sarja kahden tyypin (yhden pojan, yhden jääkarhun) etsivätoimistosta.

Ahonen, J.P. : Perkeros (yläkoulu/aikuiset)
Metallibändi tekee matkaansa lavalle, vaikka laulaja kärsii hc-luokan esiintymisjännityksestä – ja eikö noin aikuisten tyyppien pitäisi tehdä kunnon töitä, eikä haaveilla mistään rocktähteydestä? Tästä nuorille kokonainen sarjisromaani huipulla piirrosjäljellä.

Moore, Alan: Vartijat (yläkoulu/aikuiset)
Vuonna 1985 Yhdysvallat ja Neuvostoliitto ovat ajautuneet ydinsodan partaalle. Samalla yksi Vartijoista, Koomikko, löydetään kuolleena. Vartijat olivat naamiosankareista koostuva ryhmä, jotka pitivät yllä järjestystä, ennen kuin heidän toiminta lailla kiellettiin. Koomikon kuolema saa naamiosankari Rorschachin uskomaan, että joku taho haluaa eliminoida loputkin naamiosankareista. Kukaan ei arvaakaan, että naamiosankareihin kohdistuva ajojahti on vain yksi piirre supervaltojen välisessä sodankäynnissä.

Muhonen, Anne ja Konttila, Tiina: Sirkus Rinkeli (alakoulu)
Eppu elää sirkuksessa, jonka elämään pääsee kurkistamaan myös uusi tuttavuus Aapo. Sirkus Rinkelissä on tietysti tyyppejä vähän joka lähtöön, esimerkiksi Siiri-karhu, joka on paossa harppuunamiestä. Epun omat vanhemmat ovat sirkusteluun totaalikyllästyneitä ja muuttaneet kaupunkiin kirjanpitäjiksi. Eppu etsii omaa sirkustemppuaan ja samalla pitää pelastaa merenneito maailman hitaimmalta kidnappaukselta.

Vehniäinen, Jarkko: Kamala luonto (yläkoulu/aikuiset)
Kärpän ja Ilveksen elo metsässä sisältää kaikkea – suuresta elämänfilosofoinnista hc-luokan piereskelyyn.