perjantai, 23. syyskuu 2016

Itkonen, Jukka: Sorsa norsun räätälinä (alakoulu)
Itkosen omituisissa saduissa seikkailevat tutut satuhahmot, mutta tapahtumat ovat kääntyneet päälaelleen. Näissä saduissa lohikäärme haluaa naimisiin prinsessan kanssa ja mummo syö sekä suden että pienen Punalätsän.

Parkkinen, Jukka: Karhukirjeitä Karvoselle (alakoulu/yläkoulu)
Otson vanhemmat ovat tiekarhu ja verokarhu, joilla on paljon työmatkoja. Silloin Otso suuntaa Amalia-tädin hoteisiin ja niillä reissuilla sitten vasta tapahtuukin! Reissuiltaan Otso kirjoittaa kirjeitä parhaalle kaverilleen Karvoselle. Naurattaa kaikenikäisiä!

Webb, Holly: Pörrö lumipyryssä (alakoulu)
Pörrö on pienenä eksynyt lumipyryssä ja siksi Ella ei haluaisi päästää Pörröä ollenkaan ulos. Äiti ja isä ovat kuitenkin sitä mieltä, että kissan pitää päästä liikkumaan ja siksi oveen tehdään kissanluukku. Ja Pörrö saa itse kulkea milloin haluaa. Kovin sakeana lumipyrypäivänä Pörrö lähtee ulos ja eksyy taas. Se jää pannasta kiinni naapurin aitaan. Miten Pörrö nyt selviää?

Bernhardt, Andrew: Erikoispartio ja sademetsän kummitus (alakoulu)
Oletko koskaan miettinyt, miten joulupukki voi ehtiä joka paikkaan yhtenä iltana? Ei hän ehdikään. Taikakristallin avulla hän kopioi itseään. Joulupukilla on siis taikakristalli, joka antaa myös erikoispartiolle erikoisvoimat ja nämä toimivat joulupukin avulla ja sen avulla he mm. näkevät, kuka on kiltti ja kuka ei ja auttavat pukkia. Mutta joulupukilla on ilkeä veli, Basil, joka varastaa taikakristallin ja se hajoaa ja tuhoutuu sirpaleiksi. Erikoispartion on löydettävä kaikki ne sirpaleet.

Dahl, Roald: Kuka pelkää noitia (alakoulu)
Jos kuvittelet, että noitia ei ole olemassa, olet väärässä. Tässä kirjassa kerrotaan nistä Oikeista Noidista, jotka vihaavat ja syövät lapsia. Niitä on myös Suomessa. Ei niin paljon kuin Norjassa, mutta kuitenkin kymmeniä, ellei satoja. Mutta on onneksi on asioita, joista noidan voi tunnistaa.

Krohn, Leena: Ihmisten vaatteissa (alakoulu/yläkoulu)
Herra Pelikaani muuttaa kaupunkiin ja haluaa alkaa ihmisen elämää. Oppaakseen hän saa juuri kaupunkiin muuttaneen Emilin. Mutta onko ihmisen elämä sittenkään linnun elämää parempaa? Kaikenlaista kommellusta matkaan ainakin mahtuu