perjantai, 14. helmikuu 2014

Kriitikko Päivi Heikkilä-Halttunen haastaa eri puoilla Suomea asuvia lasten- ja nuortenkirjavinkkareita laatimaan pikaisella aikataululla  listaa sellaisista viime vuoden lasten- ja nuortenkirjoista, kotimaisista ja käännetyistä, jotka ovat lastenkirjastoammattilaisten havaintojen mukaan aivan erityisesti kolahtaneet lapsiin ja nuoriin.

Päivi toivoo maksimissaan 10 kirjan listoja sähköpostiinsa: paivi@halttunen.info. Pyyntö liittyy Hesariin tulevaan artikkeliin, jossa analysoidaan Kirjakauppaliiton julkaisemaa vuoden 2013 eniten myytyjen lasten- ja nuortenkirjojen listaa. Sen kupeeseen tulisi tämä varjolista, joka kertoo myydyimpiä kirjoja paremmin lasten ja nuorten mieltymyksistä.

 

Asialla on tietysti kiire. Toivon mukaan juttu tulisi julki jo ensi viikolla, joten jos mahdollista, voisitko vähän levittää sanaa FB:n puolella tästä. Olisi kiva saada mukaan eri puolilla asuvien kirjastolaisten näkemyksiä. Työstän sitten itse lopullisen listan, johon tulisi mahdollisimman paljon eri lasten- ja nuortenkirjallisuuden alalajeja edustetuksi.

Kuulolla, yhteistyöterveisin,  Päivi

 

Rouva Huun puolesta postasi markku-setä