maanantai, 23. elokuu 2010

Elokuussa ei vielä vinkkari juokse ympäri kuntaa ja Suomea, vaan silloin istutaan tietokoneen, kalenterin ja viestintävälineiden loukussa. Päivä saattaa kulua kokonaan viesteillessä opettajien, päiväkoti-ihmisten, vinkkareiden, vinkkarikouluttajien ja muiden osallisten kanssa. Koulutuksille pitää varata ajat ja paikat ja sopia ne kouluttajien kanssa ja tarkistaa vielä, että ajat ovat sellaiset, että kaikki pääsevät paikalle. Suomi on iso maa ja joskus puolelta toiselle kulkeminen voi olla ongelmallista yhden päivän keikoille kun matkoihin menee puoli päivää suuntaansa.

Tällainen oli tämän vinkkarin aamupäivä tänään:

Aamulla ensin kevyttä hyllytystä, jonka jälkeen selvittelin miksi olin saanut laskun, mutta en kirjaa. Kirja oli sujuvasti laitettu menemään kirjaston kappaleeksi ja lasku minulle. Selityksenä se tavallinen: Kesäloma eli hyväksytään. Sain kirjani kuitenkin ilman kirjaston leimoja 😀

Seuraavaksi sovin naapurikunnan kirjastonjohtajan kanssa yhteisen satutunnin pitäjän syksylle. Me maksamme tulomatkan Tampereelta Hollolaan yhden satutunnin ja ruokimme taiteilijan ja sen jälkeen naapurikunta maksaa mitä jäi jäljelle. Säästöä se on pienikin säästö.

Mangakurssin mainokset ja flaijerit saapuivat. Ne pitäisi ehtiä vielä viedä nettiin eli kotisivuille tarttis saada ilmoa. Flaijerit jäänevät huomiselle, mutta tapahtumajulisteet saan ilmoitustauluille tänään. Muuten mangakurssin organisointi on so last week.

Päivitin ohimennen myös Kirjavinkkariyhdistyksen facebook-sivuille muutaman kuvan vinkkariaiheisista lehtijutuista. Helppo homma. Pikainen skannaus ja kuvat nettiin.

Kemin työkeikallekin ostin liput. Kun ei ole oman talon keikka, vaan menee vinkkariyhdistyksen töiksi, niin tilasin liput ruokiksella eli omalla ajallani. Tuskinpa saisin pahasti satikutia vaikka olisin tehnyt tämän työaikanakin. Onhan se myös minulle koulutusta.

Sovin kaksi vinkkarikoulutuspäivää omaan kuntaan. Tai toisen sovin jo viime viikolla ja nyt sovitin kahden vinkkarikouluttajan kanssa sen toisen päivän. Tässä on kyllä jälleen hyvä esimerkki siitä kuinka paljon työtä ihminen joskus tekee välttyäkseen työnteolta. 😀 Alunperin minun piti vain antaa briiffaus kahdelle meidän talon työntekijälle, jotka halusivat kokeilla kirjavinkkausta. Homma karkasi kuitenkin lapasesta ja lopulta päädyin hakemaan Elyltä rahat yleisen maakunnallisen vinkkarikoulutuksen järjestämiseen, organiseerasin kaksi koulutuspäivää kouluttajineen ja nyt pitäisi saada vielä sali täyteen yleisöä.

Sastamalan Kirjaset -tapahtuman kanssa on käyty kirjeenvaihtoa ja sen tapahtuman mainoksetkin ilmiintyvät piakkoin Kirjavinkkariblogiin. Myös vinkkarit ovat Sastamalassa!

Syksyn eskarivierailujen ajanvaraus ja organisointi on myös täydessä vauhdissa ja uusia ryhmiä ilmoittelee tulostaan tasaisen tappavaan tahtiin. Nämä pitäisi saada alta pois, jotta päästään vinkkaamaan nelosille. Heleppo homma. Meillä käy muuten vuoden aikana noin yksi ryhmä viikossa.

Ja vuoden nuortenkirjaesittelyjäkin pitäisi alkaa laittaa pakettiin. Ja keskiviikkona on maakunnallinen lastenkirjastotiimin kokous. Ja kaikkea muuta tällaista sitä joutuu pyörittelemään eli ei se elämä aina pelkkää vinkkausta ole.

markku-setä