maanantai, 23. maaliskuu 2009

Tänään lanseerasimme hienosti sivukirjaston tyttöhyllyn. Kollegat olivat viime viikon siirtäneet kirjoja ja tyhjänneet hyllyjä. Ihanat, sanoisinko tyttömäiset, hyllypaperitkin oli laitettu.

 

 

Täytimme hyllyä aamulla ja päivän mitään vielä useaan otteeseen, koska jäljelle jääneitä vinkkauskirjoja tultiin hakemaan vielä koulun jälkeenkin.

 

 

 

Koska vinkkasin luokkien pojillekin, mainostimme vanhaa tuttua poikien hyllyäkin. Ohessa pieni kulma siitäkin.

 

Luonnollisesti vinkkarin pukeutuminen herätti kovasti kiinnostusta. Vaatteiden vaihto ennen poikien ryhmää sujui hyvin, mitä nyt pari vaaleanpunaista sulkaa muistutti vielä tyttövinkkauksesta iltapäivälläkin.

 

Ja ne ihastusta herättäneet kengät:

 

Voin suositella tällaista sukupuolitettua vinkkausta muillekin. Idea oli kiva, onnistui hyvin ja kirjat tekivät jälleen kauppansa. Muutaman viikon kuluttua sitten astetta nuoremmille. Tänään oli 4-5-luokkalaisia, seuraavaksi kolmoset. Sitten siirrynkin noita- ja lohikäärmemaailmaan, sillä lupasin vielä vinkata erikseen fantasiaakin. Kunhan ehdin lukea muutaman kirjan sitä varten.

Tällainen piristää vinkkarin arkea. Mukana oli siis eka kertaa tietokirjojakin. Hiukan haasteellisena pidän tietokirjavinkkausta edelleen, mutta lainaajien ilmeistä päätellen onnistuin silti kohtuullisen hyvin. Ehkä näin keväänkorvilla rima alkaa olla aika korkealla. Joka kerta pitäisi onnistua paremmin ja paremmin. Niin myös huomenna.

terveisin

Arja-täti