tiistai, 26. elokuu 2008

Olemme jo jonkin aikaa suunnitellet kaveriporukalla pientä irtiottoa arkeen. Ja nyt suunnitelmat ovat niin pitkällä, että on jo aika tehdä niistä julkisia. Eli markku-setä Hollolasta, Antitäti Pirkkalasta ja Matti K. Hervannan kirjastosta ovat päättäneet pitää ensimmäisen kansallisen maailmankiertueensa. Keikkapaidat ovat piirrustuspöydällä ja aikataulut täynnä vinkkauksia viikoksi.

1854547.jpg

Mistä siis on kysymys? Lyhyesti siitä, että joskus keväällä päätimme onnistuneen yhteisprokkiksen jälkihuuruissa kokeilla hieman villiä kiertue-elämää. Tuotteistimme itsemme ja merkkinoimme itseämme tuttaville ja vähän tuntemattomillekin. Sitten puhuimme pomoilta viikon verran virkavapaata ja nyt on kaikki paketissa. 28.9.2008 sunnuntaina lähdemme kiertueelle ja vietämme ensimmäisen yön Pohjanmaalla tuttavieni luona. Maanantaina 29.9. pistämme rampan kalkattamaan ja ison vinkkauspyörän pyörimään. Ohjelmassa on perusvinkkausta ekaluokkalaisista alkaen ja lisäksi erikoisuuksina kauhu- ja sarjakuvavinkkausta. Kirjavinkkauksesta ja vähän muustakin luennoimme ainakin Vaasassa, Muhoksella ja Oulussa. Eli viikossa vinkkaamme puoli Suomea, koulutamme kollegoita, vaihdamme kuulumisia, ajelemme itsemme näännyksiin pitkin Suomea, hankimme kokemuksia ja vietämme kirjastolaisten versiota riehakkaasta kiertue-elämästä.

Reissusta kirjoittelen varmaan vielä parikin postausta ennen lähtöä. Ainakin tarkka kiertueohjelmamme (ja kenties keikkapaitamme tilausohjeet;D) tulee tähän blogiin, mutta kiertueviikon ajan meillä on tarkoitus blogata joka päivä suoraan tapahtumapaikoilta tänne Kirjavinkkariblogiin. Aivan livenä tekstit eivät varmaan ilmiinny tänne, mutta uunituoreet kuulumiset ainakin kerran päivässä siis tarjolla täällä 28.9.-4.10.

markku-setä