tiistai, 13. toukokuu 2008

Tämäkin kirjoitus on maannut keskeneräisenä jo toista viikkoa, kun kevätkiireet ja tekemättömät työt ovat pakottaneet lastenkirjastotädin priorisoimaan tekemisiään. Antitäti kertoikin omassa blogissaan kuinka upean vappukarnevaalin Tiilikankaan koulu oli järjestänyt. Koululaisetkin tuntuivat tykkäävän🙂

Olosuhteethan olivat vinkkaukselle otolliset, kerrassaan upeat! Antitädin vinkkauspaikka oli yksi hienoimpia, mitä olen koskaan nähnyt missään. Opettajat olivat ylittäneet itsensä ja ne alustavat suunnitelmat joita minulla oli ollut kun olin tehnyt heille ehdotuksia kalpenivat todellisuuden rinnalla.

1558306.jpg 1558307.jpg

Siinä oma sydänkin hypähti kun laskeutui portaita alas hämähäkinseittien ja pienen kissan kokoisten hämähäkkien lomasta pimennysverhon taakse pommisuojaan, jossa parin kalpean kynttilän lepattavassa valossa kolkko antitätinoita vinkkaa kauhukirjoja mustailla kankailla verhotussa huoneessa. Koristeina satunnainen luuranko seinällä, jokunen hämähäkki ja lattialla ihmisen anatomia opetuksessa käytetty nukke, jonka sisäelimet vilkkuvat kelmeässä valaistuksessa. Ai tuon näköinenkö se perna onkin…no, odotas kun kuulet tämän kauhutarinan… Ja Kauhuhan puri. Viiemksi tänään kuulin, että Preusslerin Mustan myllyn mestarin kaikki kappaleet ovat edelleen lainassa ja varauksia on puolenkymmentä jonossa kyseiselle koululle.

Itse vinkkasin sarjakuvia ja kovastihan nekin nuorisoa kiinnostivat. Canalesin ja Guarnidon Valkoinen valtakunta, Ketolan Marian koodi ja Emily the Strange etunenässä. Valkokankaalle heijastetulla kuvalla ja osuvalla taustamusiikilla sai sopivaa tunnelmaa luotua ja tarjoiltua lukuokemuksen tunnelmaa sellaisena kun sen itse oli kokenut.

1553056.jpg    1553067.jpg    1553063.jpg

 

Täydellinen lista vinkatuista sarjakuvista:

Rosinski & van Hamme: Chninkel ja suuri voima

Hillebrand: Chris & Marty: Easy Rider! Koko totuus

Leloup: Matka maan uumeniin

Sokal: Amerzonia

Franquin: Z niin kuin Zorbul

Emily the Strange

Spiegelman: Maus

Nakazawa: Hiroshiman poika

Canales & Guarnido: Valkoinen valtakunta

Ketola: Marian koodi

Milla Paloniemi: Kiroileva siili + Millan blogi

Fred: Filemon 2, A:n haaksirikkoinen

Madsen: Valhalla 1: Susi tulee

Meziers & Christin: Varjojen lähettiläs

 

Vinkattavia oli monta, mutta olihan tuota viisi vinkkaustakin päivälle eli olisi saanut olla vielä enemmän, mutta kun ei ehdi valmistella enempää niin sitten ei ehdi.

markku-setä