perjantai, 4. marraskuu 2011

Pari vuotta sitten Ulla P. Joensuusta sai idean Kirjavinkkausmaratonista. Nyt ollaan asialla jo kolmatta kertaa ja tällä kertaa vinkkaamme netissä minkä ehdimme. Finlandia palkintoehdokkaat julkistetaan 10.11.2011 josta alkaen Kirjavinkkariyhdistyksen hallitus vinkkaa Vinkkariyhdistyksen fb-sivuilla yhden kirjan päivässä. Viikottain listat kootaan myös tänne Vinkkariblogiin ja homma huipentuu tietysti viimeiseen vinkkiin 1.12.2011 jolloin Finlandia-palkinto jaetaan.

Vinkkaus ja sen muisto

Vaikka vinkkariviikot on ajoitettu Finlandia-palkinnon mukaan, niin teemamme tänä vuonna on Vinkkaus ja sen muisto. Ideana ei siis ole vain suositella kirjaa (tai elokuvaa tai levyä jne.), vaan myös kertoa siihen liittyvä tarina. Tietysto toivomme kirjan vinkkaamiseen liittyvää muistoa, mutta myös lukukokemuksen muisto käy.

Kuka voi osallistua? Ja missä?

Kaikki voivat! Jokainen on joskus tarjonnut kirjaa kaverilleen ja sanonut, että tässä on kirja jota et voi ohittaa! Eli voit kirjoittaa omalle nettisivullesi (tai blogiisi tai facebook -sivullesi jne.) joko yhden vinkin tai kerran viikossa tai joka päivä. Kirjastot voivat joko osallistua itse vinkkaamalla tai linkittämällä Vinkkariyhdistyksen vinkit omille kotisivuilleen. Tarkoitus ei ole rypistellä otsaa, vaan jakaa omia ihania kirjallisia kokemuksia. Tai niitä leffakokemuksia. Tai suosikkibiisejäsi. Tai vinkkaa Internetin kirjallisuussivuja! Kunhan vinkattavalla teoksella on sinulle merkitystä ja sinulla on siitä muisto, jonka haluat jakaa kanssamme!

Vinkkaa meille myös vinkkisi!

Osallistuitpa itse tai organisaatiosi miten tahansa, niin lähetä meille viesti (vaikka kommentoimalla tätä blogikirjoitusta tai fb:n vinkkarisivun postauksia, niin laitamme noihin tänne ilmestyviin viikkokoosteisiimme linkit myös Sinun vinkkeisihi. Löytyvät sitten kaikki vinkit ja niihin linkit sitten yhdestä paikasta.

 

Olkaa hyviä ihmisiä. Vinkatkaa toisillenne!

 

markku-setä