perjantai, 13. marraskuu 2009

Vinkkauskeikka naapurikunnan kirjastossa takana. Kuten tapoihini kuuluu, lähetin vinkkauslistan hyvissä ajoin ko. kirjaston johtajalle, jotta ehtivät kirjat kerätä. Ja hyvin oli kerättykin, kirjat odottivat vinkkaajaa aakkostettuna pöydällä. Siitä on hyvä alkaa.

Aikataulu oli tehty suhteellisen tiukaksi, niin että turhaa odottamista ei ollut. Ryhmät tulivat jopa hiukan etuajassa, mutta kaikki sujui hyvin. Niin hyvin, että vinkkari oli puoleen päivään mennessä nähnyt suurimman osan lapsista. Pari luokkaa vielä puolen päivän jälkeen.

 

Ei vinkkari vaan päivän ahkerin kuuntelija, kuunteli kaikki vinkkaukset sanakaan sanomatta 🙂

Mutta kokeneellekin vinkkarille sattuu ja tapahtuu. Tällä kertaa luokat olivat hiukan vaihtaaneet järjestystä ja naapurikoulusta tuli yhdistelmäluokkia mukaan. Ja mitä teki vinkkari? Kuvitteli eri luokan paikalle, vinkkasi kirjat ja hups! siinä meni seuraavankin ryhmän kirjat. Onneksi kymmenen minuutin etumatka aikatauluun pelasti.

Menin helppishyllylle ja etsin uusia vinkattavia kirjoja sekä muutaman kuvakirjan ekaluokkalaisille. Käsinkirjoitettu lista sai tällä kertaa kelvata, kymmenessä minuutissa ei kuitenkaan koneeksi muututa. Ja näin uusi kirjapino seuraavillekin ryhmille.

Huomasiko joku tämän mokan? Vinkkari itse kyllä ja muutama opettaja pelästyi, että veikö väärät kirjat. Ei ollenkaan, äkkiähän sitä uusia ottaa hyllystä. Hätä ei ollut suuri, kiitos kokemuksen ja laajan kirjatietämyksen. Ja sen, että hyllyssä sattui olemaan oivallisia vanhoja tuttua. Siis kirjoja, joita olin vinkannut aikaisemminkin.

Tapahtuneesta johtuen minulla ei nyt taida olla ihan kattavaa listaa, mitä lapsille tuli kerrottua. Ja niille iltapäivän teineille. Mutta kokemus oli loistava, yleisö vastaanottavasta ja erityiskiitos päivän viimeisille kullannupuille eli kaseille ja yseille, olitte ihania.

Tätä yhteistyötä jatketaan kevätpuolella Pomarkussa loppujen yläasteluokkien ja lukion kanssa. Vapaapäivä sujui siis mukavasti vinkkauksen merkeissä. Banaanit riittivät, vaatetta oli sopivasti ja iltapäivän kahvitauko kruunasi kaiken.

Arja-täti