perjantai, 19. joulukuu 2008

Tänä vuonna on tullut vinkattua pitkin Suomea. Oman kotikunnan vinkkauksien ohella olen kiertänyt ainakin Oulussa, Tyrnävällä, Muhoksella, Vaasassa, Ylöjärvellä, Pirkkalassa ja Hämeenlinnassa. Tarkkaa kirjaa yleisömääristä en ole tullut pitäneeksi, mutta useita satoja lapsia ja nuoria on altistunut kirjavinkeilleni.

Hienoimpana muistona vuodesta jäi käteen Setädit 2oo8 ON TOUR -kiertue josta tännekin on tullut blogattua useaan otteeseen. Viikko tien päällä vinkaten ja kouluttaen oli sanomattoman upea kokemus ja synkkää talvipäivää ikkunastani tuijotellessa rinnassa tuntuu pienoinen polte tien päälle taas. Ehkä ensi syksynä sitten, *huokaus*.

Syksyllä pidetty kirjavinkkaritapaaminen Tampereella oli myös kiva kokemus. Salin täysi vinkkareita paikalla jakamassa omia kokemuksiaan ja puhumassa yhteisistä asioista oli tosi kiva juttu. Tapahtumassa puhuttiin monesta asiasta ja eiköhän vuodenvaihteen jälkeen saada aikaan jatkotapaaminen eräästä Tampereella kovasti puhuttaneesta aiheesta. Tähän hieman hämärään kommenttiini palaan tammikuussa uudemman kerran.

2008 oli hieno vuosi erityisesti henkilökohtaisesti. Paljon kivoja vinkkausjuttuja, -paikkoja ja -ihmisiä tuli nähtyä. 2009 olkoon omistettu sitten tasapuolisuuden nimissä vinkkariyhteistyölle.

Oikein mukavaa ja rauhallista joulunaikaa kaikille kirjavinkkareille toivottelee markku-setä Hollolasta. Levätkää nyt kunnolla, että ensi vuonna on taas energiaa uusiin koitoksiin.