torstai, 26. maaliskuu 2009

En periaatteessa vinkkaa ykkösille, mutta kun kyläkoulusta niin kauniisti pyysivät, niin tottakai lupasin tulla. Ei sillä etten haluaisi, mutta kun aikani ei yksinkertaisesti riitä. Onneksi näitä ykkösten vinkkejä ehtii valmistella nopeasti. Vinkkasin kaksoistunnin ja melkein se ja sama mitä vinkkasin ja miten vinkkasin. Kaikki meni. Sitä mukaa kun kirjoja vain sain esille, niin aina jollekin tärppäsi. Pahaksi onneksi alkuperäinen vinkkauslista hukkui kiireessä, mutta tässä suhteellisen tuoreesta muistista kokoonkyhätty vinkkauslista. Tämän reissun pakollinen sähläys sattui matkalla kirjastoautosta luokkaan kun toinen kirjakasseista repesi ja kirjat levisivät ympäri lumista pihaa…

Varsinaisen vinkkauksen aloitin taikatempulla. Tälle taikataimppuvinkkaukselle olin syntymävarovaisena vinkkarina valmistellut kaksi erilaista jatkoa. A) versiossa jatkan juttua kertomalla, että tekin voitte oppia tämän hienon tempun ja monta muuta lukemalla tämän kirjan… ja B) versiossa jatkan tarinaa kertomalla, että ehkä temppua minun olisi ollut syytä lukea tämä kirja…

Berndt Sundsten: Nuoren taikurin kirja ja Fay Presto: Nuoren taikurin opas ja joku kolmas taikurinopas lapsille.

Sirpa Puskala: Laaduntarkkailija (Tätä olen vinkannut ykkösistä nelosiin ja kaikille toimii!)

Tuula Kallioniemi: Reuhurinteen ala-aste -sarja (Tätä on kiva lukea ääneen:D)

Marit Nicolaysen: Väinö ja rotta sairaalassa (Toimii kanssa kerrassaan erinomaisesti monenikäisille. )

Tuulia Aho: Maaginen iguaani (Opettajien sähläilyt ovat aina lasten mieleen;D)

Martin Widmark: Kahvilan arvoitus (Kerrassaan mainio dekkarisarja lapsille ja tässäkin osassa tulee kuin puolivahingossa mukaan suvaitsevaisuutta ja muuta sellaista. Vinkkauksen jälkeen yksi tyttö sanoi, että hänen on saatava se kirja lainaksi. Muuten menee yöunet kun ei tiedä kuinka tarina päättyy *liikkis*)

Katse tietoon -sarja ja erityisesti se dinosaurukset osa. No hei! Eihän tuonikäisille muksuille voi osua harhaan, jos vetää esiin velociraptor-kortin;)

Mary Arrigan: Sukkapuikko-sulo: lännen nopein neuloja (Helppolukuisia on mukava huiskutella ja vetää nopeita nostoja)

Karen Wallace: Nauravan haarniskan tapaus ja muita Serlokki Hurtan seikkailuja.

Helppolukuisia mainostin ihan sarjoinakin. Banaanit, Keltanokat, Vikkelät virtahevot, Wernerit, Tähtilukijat ja mitä niitä nyt onkaan saivat myös vinkkarilta mainostusta.

Sinustako -sarja vatsaakääntävine yksityiskohtineen ja erityisesti oma keikkasuosikkini (melkein) kaiken ikäisille eli Nick Arnoldin: Karmea totuus maailmankaikkeudesta upposivat myös kuulijakuntaan kuin lumipesu luokkakaverin niskaan välitunnilla.

Opettajille vinkkasin lisäksi Juha Kuisman Suomen lasten historian ja Daniel Kirkin Library mousen jatko-osineen.

 

Jotain jäi nyt puuttumaan, mutta täydennän listaa jahka muistini palailee.

markku-setä