lauantai, 7. marraskuu 2009

Kirjavinkkausmaraton potkaistiin käyntiin Sastamalan Kirjaset-tapahtumassa lauantaina 7.11.2009. Viralliseen ohjelmaan kuului Kimppakirjavinkkauksen SM-kisat, jonne kirjavinkkariyhdistys sai muutama viikko sitten haasteen. Haasteen otti vastaan jo aikaisemminkin yksilökisassa mukana ollut, allekirjoittanut, Arja, joka alkoihin epätoivoisesti kasata vinkkausporukkaa. Halukkuudesta ei ollut pulaa, mutta vapaista päivistä kyllä, joten pieni mutta innokas ryhmämme sisälsi siis kolme vinkkaria (ja Herra Tossavaisen): Markku Kesti Hollolasta ja Jaana Kakkonen Nokialta ja Arja Palonen siis Porista.

Arja/Peppi odottaa vuoroaan.

 

Monet teistä ovatkin varmaan uteliaita kuulmenaa, kuinka tällainen SM-kultatason vinkkauskootaan. Tiivistän tämän nyt muutaman ydinkohtaan ja uskon, että muutkin vinkkarit tähän yhtyvät.

Markku ja viime hetken tarkistus.

 

1. Innostus
Ilman alkuinnostusta on turha edes lähteä. Ilman iloa ei toimi mikään. Ei ainakaan lapsille ja nuorille.

2. Hillintä
Innostuksissaan sitä alkaa usein vääntää jo ties minkälaista suunnitelmaa. Tässäkin tapauksessa kannatti kuitenkin muistaa, että aikaa on vain 10 minuuttia ja siinä ajassa on ehdittävä myös vinkata.

3. Ajantasaisuus
Huomasimme kisoissa, että monet olivat valinneet klassikoita vinkattaviksi. Me elimme kuitenkin ajan hermoilla kuten kuuluukin. VInkkauksessa uutuudet on mukavia siksi, että niistä kenelläkään ei ole ennakkokäsityksiä. Ei siis ainakaan sorru siihen, että joku valmiiksi inhoaisi vinkkattavaa kirjaa.

4. Itsensä likoon laittaminen ja

5. Viime hetken paniikki

Niin hullulta kuin se kuulostaakin, kullan arvoinen vinkkaus rakennettiin facebookissa. Emme tavanneet kuin noin tunnin ennen kisoja ja siitäkin suurin osa meni rekvisiitan etsimiseen. Pikainen harjoittelu lavan takana auttoi, suunnittelimme perusrungon ja jokaisella oli lupa improvisoida.

 

Jaana ja käsilaukun salat.

 

Ja siinä se on. Kullan arvoinen vinkkauspaketti!

Ja ne kirjat:
Juba: Jääkarhun sydän (Minerva-sarja)
Korolainen, Tuula: Kissa Killin kiukkupussi
Kujanpää, Mari: Minä ja Muro ja
Layton, Neal: Mammuttikoulu pulassa